donderdag 13 augustus 2009

Gamen

Gamen
Veel kinderen gamen. Zij spelen via spelcomputers (zoals Xbox, DS, Wii, PSP) bijvoorbeeld schietspellen, sportspellen en adventure games. Ook kunnen zij een spel spelen via internet. Deze online games lopen uiteen van online pokerspellen tot belevenissen in virtuele werelden of fantasiewerelden waar meerdere gamers samen online spelen en inhoud en verhalen creƫren.

Een bekende en veel voorkomende online game is de massive multi-player online role-playing game of MMORPG. Dit is een spel waarbij je met duizenden mensen tegelijkertijd online in een virtuele wereld speelt. Samen met hen los je problemen of raadsels op of vecht je tegen andere spelers. Voor de meeste MMORPG's moet je maandelijks een bedrag betalen voor serveronderhoud en maandelijkse updates. Bekende voorbeelden van MMORPG zijn World of Warcraft en Everquest. Ook Second Life is een MMORPG maar dan zonder spelelement.

Games spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen omdat hun sociale vaardigheden en strategisch denken zich ontwikkeling in een omgeving die begrensd wordt door spelregels. Veel digitale spellen zijn aantrekkelijk en interactief, en worden voor leerzame doeleinden gebruikt. Deze laatste zijn de zogenaamde serious games: spellen die geproduceerd of gebruikt worden voor een ander doel dan alleen vermaak, namelijk om bepaalde vaardigheden te leren of kennis en inzicht op te doen.

U moet als ouder bepalen welk soort spellen het meest geschikt is voor uw kind. Er bestaat een Europees classificatiesysteem voor interactieve spellen: PEGI Online . Spellen worden geclassificeerd op leeftijd en inhoud. Het systeem wordt ondersteunt door diverse fabrikanten van gamconsoles, waaronder Playstation, Xbox, Nintendo, en ontwikkelaars van games. De PEGI Kijkwijzer voor games staat op de achterkant van de doos van de spellen. Onthoud echter: de ene 12-jarige is de andere niet. De leeftijdsclassificatie geeft alleen de schadelijkheid aan, niet de moeilijkheidsgraad.

Door afspraken te maken met uw kind kunt u ervoor zorgen dat het gamen niet ten koste gaat van andere activiteiten. Een veel gehoord risico van gaming is namelijk verslaving, waardoor jongeren hun blik op de realiteit verliezen, gezondheidsproblemen krijgen en in isolatie raken.

0 reacties:

Een reactie posten

 

Welkom!

Veel plezier op onze website. Bekijkt u hier eens al onze berichten over veilig internet! Het is belangrijker dan u denkt! Dagelijks worden er duizenden mensen in Nederland slachtoffer van internet fraude!

Om deze site te sponseren hebben we sponsers. Deze vindt u hier rechts ->
Neemt u ook eens een kijkje bij hun! Bovenin de oranje rechthoek vindt u nog meer van onze sponsers! Namens hen bedankt!

Alles over veilig internetten Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template